Чакането за феновете на немския футбол приключи! Тази вечер Бундеслигата отново се завръща с пълния си блясък за своя 53-и сезон. Страхотните мачове, изпълнени с множество голове и спиращи дъха обрати със сигурност ще съпътстват и този сезон на немското първенство, което от година на година става все по-качествено, а сигурен знак затова са препълнените стадиони из цяла Германия.

Сезонът по традиция се открива с мач на шампиона. От 21.30 часа Байерн Мюнхен приема Хамбургер ШФ, а баварците със сигурност ще искат да започнат успешно защитата на трофея си. Амбициите пред немския колос са ясни - четвърта поредна титла, която много специалисти считат за абсолютна формалност пред тима на Пеп Гуардиола.

Надали обаче така мислят съперниците на Байерн за челните места. Волфсбург има още по-големи амбиции, а запазването на състава от миналия сезон и най-вече на звездата Кевин Де Брюин, както и успехът за Суперкупата на Германия, дават допълнително самочувствие на "вълците".

Борусия Дортмунд също ще опита да се завърне сред най-добрите с помощта на новия си старши треньор Томас Тухел. Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах отново ще се целят поне в топ 4, но ще трябва да съчетаят участието си в Бундеслигата с това в Шампионската лига.

Приятните изненади от миналия сезон Майнц, Фрайбург и Аугсбург, които си осигуриха евроучастие, със сигурност няма да свалят гарда, а традиционни клубове като Вердер, Хамбургер ШФ и Щутгарт ще се опитат да възвърнат своята слава. А да не забравяме и новаците в лицето на Инголщат и Дармщат, които ще опитат поне да запазят мястото си в немския елит.