Сериозни неприятности си създаде асът на Байер Леверкузен Вендел. 22-годишният бразилец си е спретнал автомобилна гонка с полицията в петък вечер в Кьолн.

В крайна сметка органите на реда са успели да спрат кариоката, който най-вероятно ще се сдобие със солена глоба заради шофиране без книжка и неспазване на разпоредби от полицията.

Венгер е карал черен Мерцедес из Кьолн, когато полицаи са забелязали странното движение на луксозния автомобил. "Шофьорът караше несигурно и по криволичеща линия. Трябваше да бъде контролиран", споделя по-късно един от следователите.

Полицейска кола нарежда на Венгер да спре, но вместо това той дава газ в опит да се измъкне от полицията. Бразилецът е опитал да паркира автомобила си в гараж, но вратата на гаража се е отворила прекалено бавно, заради което органите на реда успяват да настигнат футболиста и да слязат от своя автомобил, за да го задържат.

Тогава става ясно, че Вендел е карал без книжка, а след проверка на личната му карта, футболистът все пак е пуснат да се прибере.

"Това е всичко друго, но не и хубаво, това, че е карал без книжка", сподели треньорът на Леверкузен Роджър Шмидт.