Отборът на Волфсбург записа първа победа от началото на сезона в Бундеслигата след домакински успех с 4:1 над Байер Леверкузен. С два гола на Рикардо Родригес и по едно попадение на Виейриня и Хънт домакините оформиха крайния резултат в двубоя от 4-я кръг на немското първенство. Байер Леверкузен пък пропусна да излезе начело в Германия и остана със 7 точки. Начело с по 8 точки в актива си са Падерборн, Майнц 05, Хофенхайм и Байерн Мюнхен.

Байер Леверкузен остана с 10 човека още в 7-ата минута, когато Джулио Донати получи директен червен картон, който фаулира Жуниор Маланда, а после не сдържа нервите си. Отсъдената дузпа в полза на Волфсубрг бе реализирана от Рикардо Родригес, който вкара с плътен удар в левия ъгъл на вратата на гостите. В 14-ата минута Карим Белараби от Байер опита далечен удар, но топката мина встрани от лявата греда на Волфсубрг. Въпреки, че вече бе с човек по-малко съставът на Леверкузен опитваше да застраши противника си, като в 21-ата минута Хакан Чалханоглу стреля с левия крак, но ударът му бе блокиран.

Волфсбург

източник: БГНЕС

Усилията на гостите дадоха резултат в 29-ата минута, когато Йосип Дръмич получи добре с глава от Карим Белараби и изравни за 1:1 с точен шут в долния ляв ъгъл на вратата на Диего Беналио. Дръмич имаше нов шанс в 43-ата минута, но пропусна, а само 2 минути по-късно Волфсбург нанесе своя удар за 2:1. Португалецът Виейриня бе точен с глава, след като засече топката с глава, възползвайки се от асистенция на Рикардо Родригес.

Третото попадение за домакините падна в 63-ата минута. Родригес реализира за 3:1 втория си гол в мача с далечен изстрел извън наказателното поле.

Байер имаше още една възможност да намали в 72-ата, но Щефан Кислинт стреля вляво от вратата на домакините. За сметка на това Волфсубрг не сгреши в 81-ата минута, когато Арън Хънт довърши съперника след точен изстрел с левия крак и реализирайки за крайното 4:1 в полза на своя тим.