Поредният кръг в Бундеслигата, в който всички играят за Байерн Мюнхен, завърши с издънка на втория в класирането Волфсбург. След като доста от водещите тимове не успяха да спечелят мачовете си, „вълците“ се издъниха и завършиха 1:1 като домакини на Падерборн.

Ивица Олич и компания определено ще се чудят дълго как наистина не успяха да победят своя съперник, след като бяха по-добри през целия мача и направиха солидно количество пропуски.

Преимуществото на „вълците“ от началото на мача доведе до гол в 17-ата минута. В нея Виериня засече добре с глава центрирана отдясно топка, а в опита си да я изчисти, Рафа я довкара в собствената си врата.

В 30-ата минута домакините имаха отличен шанс да удвоят аванса си, след като Кристиан Щродиек фаулира в наказателното поле Баст Дост и съдията Петер Гагелман отсъди дузпа. Зад топката застана Иван Перишич, чийто удар обаче бе спасен от Лукас Крузе. Малко след това пък Бас Бост удари и гредата, а в края на полувремето гол на холандеца не бе зачетен заради засада.

Така почивката дойде при минимален аванс за Волфсбург, но 5 минути след подновяването на играта гостите получиха дузпа за нарушение на Налдо. Албан Меха застана зад топката и бе точен за 1:1.

След гола Волфсбург продължи своя натиск, но Лукас Крузе тотално отчая офанзивните играчи на „вълците“ с блестящите си спасявания.

Така въпреки огромното си предимство Волфсбург не стигна до победата и вече изостава на 9 точки зад лидера в класирането Байерн. Падерборн пък е на 10-а позиция с 18 точки.