Ливърпул записа престижна победа с 4:0 над Борусия Дортмунд в последната си предсезонна контрола преди старта на сезона в Англия.

Мениджърът Брендън Роджърс заложи на голяма част от бъдещите си титуляри за проверката, докато неговият колега Юрген Клоп предпочете да експериментира предвид по-късния старт на Бундеслигата.  За мърсисайдци успешно като титуляри започнаха новите попълнения Хавиер Манкийо, Емре Джан и Деян Ловрен, като последният дори се отчете с гол. За Борусия единствен 90 минути изигра вратарят Мичел Лангерак, като „жълто-черните” предпочетоха да действат в 4-4-2 с Адриан Рамос и Пиер-Емерик Обамеянг напред.

Ливърпул стартира ударно в срещата, като поведе след само 10 минути игра. Ловрен намери с бърз пас Филипе Коутиньо в централния кръг, а бразилецът с технично копване изведе Даниел Стъридж сам срещу австралийския вратар на германците. Английският национал с много самочувствие намери далечния долен ъгъл, стреляйки с външната част на левия си крак.

Гостите едва имаха време да се опомнят, когато резултатът стана 2:0. Стивън Джерард центрира от ъглов удар вдясно от противниковата врата, а Деян Ловрен бе изпуснат, за да налети върху топката и да се разпише.

Постепенно темпото на игра поспадна, като Борусия успя да изравни владението върху топката, но защитата на мърсисайдци действаше  организирано и принуди отборът на Клоп да заложи предимно на изстрели извън наказателното поле.

До края на полувремето Стивън Джерард можеше да се разпише от пряк свободен удар, но Лангерак успя да избие върха на пръстите си.

Почти веднага след почивката обаче домакините нанесоха трети удар на своя опонент. Стърлинг много добре намери Коутиньо в наказателното поле на Борусия, а бразилецът се обърна и с премерен изстрел опъна мрежата за радос т на феновете по трибуните.

Последното попадение в срещата падна в 61-ата минута. Стъридж  отне топката отдясно по атакат ана своя тим, проби до аутлинията и върна назад към Хендерсън, който също успя да се разпише пред Копа.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

Ливърпул започва кампанията си във Висшата лига срещу Саутхемптън на 17 август от 15,30 часа.