В среща от 5-ия кръг на Бундеслигата Байерн Мюнхен победи досегашният лидер в класирането Падерборн с 4:0 и оглави таблицата.

Момчетата на Пеп Гуардиола стартираха устремно мача и в рамките на 14 минути вече водеха с 2:0. В 8-ата минута Марио Гьотце откри резултата след добра асистенция на Томас Мюлер. Само 6 минути по-късно Лам намери добре Роберт Левандовски и той не пропусна да се разпише.

Гостите опитаха да бъдат равностоен съперник, а в 58-ата минута Шаби Алонсо успя да спре една топка насочена опасно към вратата на Нойер.

Един от най-активните футболисти на гостите Коч, който се появи като смяна на два пъти не успя да затрудни отбраната на баварците.

До края на двубоя домакините реализираха нови две попадения. В 78-ата минута Крузе се справи с удар на Мюлер, но не успя да спре Гьотце, който от метър реализира за 3:0. В 85-ата минута Мюлер фиксира крайния резултат.

След успеха Байерн вече има 11 точки и е лидер. Падерборн остава с 8 точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА

В останалите срещи от тазвечершната програма Хофенхайм и Фрайбург завършиха 3:3. Гостите доиграха мача с 10 души, тъй като Дарида беше изгонен в 81-ата минута, Айнтрахт и Майнц направиха 2:2, а Шалке грабна успеха далеч от дома при гостуването на Вердер с 3:0.