Бившият страж на Барселона Виктор Валдес е имал предложение от Байерн Мюнхен да тренира и да поддържа форма през октомври. Това съобщават английските медии, позовавайки се на източници, близки до футболиста. 

Начело на баварците е бившият наставник на стража при каталунците Хосеп Гуардиола. Той е бил готов да подаде ръка на любимеца си, малко след като стана ясно, че няма да подпише договор с Ливърпул в началото на октомври. 

Валдес обаче е отклонил поканата и малко след това отиде да се подготвя с Манчестър Юнайтед. Испанецът таи надежди да подпише с "червените дяволи", а в неделя изгледа мача им с Челси на "Олд Трафорд". 

Според източниците, близки до Валдес, той не е приел офертата да се подготвя с Байерн, защото дори да подпише договор с баварците, няма да има никакъв шанс за изява. Там той ще трябва да се бори за място с Мануел Нойер и Пепе Рейна. 

Освен това още не е напълно възстановен от травмата си и едва ли ще може да се завърне на терена преди началото на ноември. Тогава се очаква и да стане ясно дали ще подпише с Юнайтед.