Освен мача за Суперкупата на България, тази вечер е битката и за друга Суперкупа, която със сигурност ще прикове погледите на футболните фенове по целия свят. Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд излизат за първия трофей в Германия за сезона.

Двата гранда на немския футбол ще се изправят един срещу друг от 19 часа на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд, точно месец, след като звездите на двата отбора заедно станаха световни шампиони.

Селекционерът на Германия Йоги Льов, самите футболисти и много футболни специалисти изразиха мнение, че премахването на противоречията между играчите на Байерн и Борусия и създаденият колектив са били в основата на триумфа на Бундестима.

Сега обаче те ще трябва да се изправят един срещу друг, а и от двата лагера си дават ясно сметка, че мачът никак няма да бъде приятелски.

„Това не е контролна среща, това е финал. Играем, за да спечелим“, каза категорично Пеп Гуардиола. Ветеранът в състава на Борусия Себастиан Кел е на същото мнение: „Готови сме за този мач. Играем у дома, искаме да ги победим и да спечелим първи трофей за сезона. Видяхме миналата година, колко голям е интересът към този мач и каква еуфория генерира. Винаги е специално да играеш срещу Байерн.“

Най-вероятни световните шампиони в двата лагера няма да бъдат титуляри в мача, тъй като едва преди няколко дни започнаха подготовката си.

В Байерн световните шампиони са шестима, а освен тях Данте и Робен също не са готови за цял мач. Контузени пък са Рафиня, Алкантара и Рибери, така че Гуардиола ще трябва да разчита на състава, с който проведе подготовката си. В него обаче е Роберт Левандовски, който в първия си официален мач за Байерн се изправя срещу бившите си съотборници от Дортмунд.

За „жълто-черните“ контузени са Гюндоган и Шахин, а Вайденфелер и Хумелс най-вероятно ще останат резерви.

Двата отбора играят неизменно един срещу друг за този трофей през последните 4 години, а през миналия сезон Борусия победи с 4:2.