Интересни подробности около раздялата с белгийския национал Кевин де Брюин разкри спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс. Шефовете на "вълците" цяло лято твърдяха, че нямат намерение да се разделят със звездата си, но в крайна сметка им се наложи да го сторят. 

Причината е, че от новия му клуб Манчестър Сити са го изкушили с умопомрачителна заплата. Освен това, "гражданите" платиха и сума от порядъка на 55 млн. паунда за правата му, което направи офертата неустоима. 

Интересното е, че Де Брюин беше най-добре платеният играч на Волфсбург през миналия сезон. И въпреки това, английският тим не е имал проблем да учетвори възнаграждението му. 

"Понякога, когато ти дават четири пъти по-висока заплата, трябва да се замислиш. За Кевин това може би беше възможност, която се появява веднъж в живота и нямахме моралното право да го спрем."

"Никой не можеше да му обещае, че такава оферта ще дойде отново някога за него. А и ние имаме лимити, които отбори като Манчестър Сити, Барселона, ПСЖ, Байерн, Реал и подобните нямат. Смешно е да твърдим, че имаме непродаваеми играчи", сподели Алофс.