Два от големите германски отбори Щутгарт и Вердер Бремен завършиха наравно 1:1 в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора са на незавидни позиции в дъното на класирането и ремито едва ли бе желаният от тях резултат.

Все пак гостите от Бремен са тези, които могат да бъдат по-доволни, тъй като стигнаха до изравняването в 71-ата минута, а и като цяло „швабите“ имаха преимущество в по-голямата част от двубоя.

Резултатът бе открит в 33-ата минута, когато Лукаш Руп получи чудесен прехвърлящ пас от Филип Костич и с перфектен изстрел вкара за 1:0.

„Бременските музиканти“ изравниха в 71-ата минута, когато Антони Уджа бе на правилното място в правилния момент. Рикоширала топка попадна в него от добра позиция и нападателят успя да вкара за 1:1.

В самия край на двубоя Тимо Вернер изпусна добър щанс за втори гол на Щутгарт, след като от добра позиция стреля към вратата на гостите, но Феликс Вийдвалд успя да реагира и да спаси.

В класирането Вердер е точно над зоната на изпадащите с 14 точки, докато Щутгарт е на предпоследната 17-а позиция с 11 точки.