Под ръководството на новия си старши треньор Томас Тухел Борусия Дортмунд се радва на отличен сезон до този момент. "Жълто-черните" се завърнаха към атрактивния стил на игра, а резултатите не закъсняха. Единственият проблем за Борусия се казва Байерн Мюнхен. Заради страхотното представяне на баварците, Борусия е на второ място в класирането, въпреки добрите си резултати, а това накара и спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк да заяви, че във всяко друго първенство отборът му би бил на първо място.

Борусия спечели дербито на Рур срещу Шалке, а с това вече постигнаха втория си най-добър старт на сезона в историята си. Отборът е на второ място с цели 8 точки аванс пред третия Волфсбург, но Байерн е на 5 точки напред след 11 победи от 12 мача, включително и 5:1 над Дортмунд.

"Те просто печелят всеки свой мач. Това е нашият проблем този сезон", заяви искрено Цорк след успеха с 3:2 над Шалке.

"С 29 точки бихме били лидери в Испания, Англия и Италия, но там не играе Байерн Мюнхен", ядосва се шефът на Дортмунд.

Поглед към класирането в топ първенствата на Европа показва, че действително с точковия си актив Дортмунд би бил лидер към настоящия момент в Англия и Италия, както и в Испания, където обаче лидерът Барселона има мач по-малко и при успех в него би подобрил постижението на "жълто-черните" с една точка.