Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке направи интересно твърдение относно водещия реализатор на тима през този сезон Пиер-Емерик Обамеянг. Шефът обяви, че отборът по никакъв начин не е зависим от габонеца, към когото има нестихващ интерес от цяла Европа.

Бившият играч на Милан и Сент Етиен демонстрира най-доброто, на което е способен през този сезон, като вече натрупа 27 гола в 26 мача във всички турнири. Невероятната му форма пред гола води до постоянни спекулации, че той ще бъде отмъкнат от „Сигнал Идуна Парк“.

Вацке очевидно не се притеснява от този факт, макар да заяви, че няма да позволи раздяла с някои от ключовите фигури в отбора. „Никой не бива да допуска грешката да си мисли, че клуб като Борусия може да зависи от един футболисти. Ние не зависим от никого“, каза директорът.

„Когато Роберт Левандовски си тръгна, ние намерихме решение, а Обамеянг в момента има три гола повече, отколкото Лева. Намираме се в толкова добра позиция, че бихме могли да намерим алтернативни решения отново и отново.“

„Целта е да останем единни. Нямаме толкова пари, колкото имат най-силните отбори от Висшата лига. И през миналата година по същото време журналистите пишеха, че най-добрите ни футболисти ще си тръгнат. Хумелс бе пращан в Манчестър Юнайтед, Гюндоган – в Реал Мадрид, Юнайтед или Барселона. А къде те са се сега? Ами, още са при нас“, добави Вацке.