Шалке постигна важна победа над силния тим на Аугсбург на старта на 10-ия кръг на Бундеслигата. Тимът от Гелзенкирхен надделя с 1:0 на своя "Фелтинс Арена" и се поздрави с изключително важните три точки. 

В герой се превърна дежурният голмайстор Клаас-Ян Хунтелаар. Той отбеляза единственото попадение преди почивката и така донесе ценната победа на тима си срещу коравия съперник. 

Иначе играчите на Аугсбург първи имаха шанса да открият резултата. В средата на първата част Хамит Алтънтоп засече топката с глава от близка дистанция, но в последния момент защитник на домакините изби. 

Така дойде моментът за радост на "кралскосините". В 37-та минута Ацуто Учида напредна по десния фланг на атаката и стигна до аутлинията, откъдето по перфектен начин намери непокрития Хунтелаар. За холандеца беше детска игра да насочи топката в мрежата и да открие резултата. 

До края на полувремето нови попадения не паднаха. След почивката гостите опитаха да отърват поражението, но в интерес на истината, по-чистите положения бяха за Шалке. Макс Майер в 67-та минута и Чинеду Обаси в самия край обаче не успяха да се разпишат и да направят успеха на тима си по-убедителен. 

Но и този единствен гол на Хунтелаар се оказа достатъчен, за да донесе трите точки за "кралскосините", които вече имат 17 в актива си. Засега това им отрежда седмата позиция, колкото има и Майнц. 

Аугсбург пък се свлече до 12-о място и има 12 точки в актива си. Челните позиции обаче все още не са толкова далеч за тима.