Сензационно, но факт. Байерн Мюнхен загуби у дома в Бундеслигата. След като до този момент имаха само победи на "Алианц Арена", баварците отстъпиха с 1:2 на Майнц 05! В същото време Борусия Дортмунд записа победа с 3:0 като гост на Дармщад и по този начин интригата в Бундеслигата се завърна с пълна сила, тъй като разликата между двата отбора се смъкна на 5 точки, а в края на седмицата е голямото дерби между Байерн и Борусия, в което "жълто-черните" ще имат възможност съвсем да се доближат до тима на Пеп Гуардиола.

Именно предстоящото в събота дерби накара испанския специалист да даде почивка на някои свои ключови футболисти като Филип Лам бе извън групата, а Томас Мюлер започна мача като резерва.

От началото обаче не изглеждаше така сякаш това може да създаде проблеми на Байерн. Домакините започнаха мача по-добре, а Артуро Видал и Роберт Левандовски направиха пропуски.

Изненадващо обаче в 26-ата минута гостите откриха резултата чрез Хайро Самперио, който се възползва от пас на Джулио Донати и с точен изстрел матира Мануел Нойер.

Байерн продължи да бъде по-активният отбор, но без да осъществява по-сериозни опасности преди в 64-ата минута Ариен Робен да демонстрира своята магия и с перфектен изстрел от 22 метра по земята да изравни за 1:1.

В последните 20 минути Байерн опита активно да стигне и до победата, но вместо това в 86-ата минута Ихон Кордоба получи пас на пеналта от Юлиан Баумгартлингер и с перфектен шут вкара за 2:1.

В оставащото време баварците се хвърлиха в атаки в опит поне да изравнят, но това не се случи и така сензационно Байерн загуби.

В същото време големият преследвач Борусия се възползва максимално, взимайки трите точки в Дармщад след голове на Адриан Рамос и Ерик Дурм.

Третият Херта Берлин също завърши междинния кръг с победа. От столицата победен си тръгна Айнтрахт Франкфурт след 2:0 с голове на Мичел Вайзер и Саломон Калу.

Байер Леверкузен продължи лошата си серия след изненадваща загуба с 1:4 от Вердер Бремен у дома. Борусия Мьонхенгладбах пък се върна на победния път след 4:0 над Щутгарт.

Шалке се добра до успех с 3:2 над Хамбургер ШФ, а Хофенхайм продължи с чудесните си резултати под ръководството на 28-годишния Юлиан Нагелсман, побеждавайки Аугсбург с 2:1. По този начин Хофе има все по-големи надежди за оставане в Бундеслигата - мисия, която изглеждаше почти невъзможна съвсем доскоро.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS