Селекцията на германския шампион Байерн Мюнхен вече е приключила. Поне така твърди наставникът на баварците Хосеп Гуардиола на първата официална пресконференция преди началото на сезона. 

Единственото голямо име, привлечено досега, е на нападателя Роберт Левандовски, който обаче дойде със свободен трансфер. После бяха взети Хуан Бернат от Валенсия и Себастиан Роде от Айнтрахт. 

Тези сделки бяха осъществени доста преди началото на подготовката и на практика Гуардиола отдавна беше наясно на какви футболисти ще може да разчита. Той търси подсилване единствено с още един вратар, но той ще бъде трети избор. 

"Трябва ни още един играч на позицията за третия вратар, но мисля, че отборът вече е окомплектован. Мисля, че няма нужда от привличането на още нови. А Холгер Бадщубер си е направо като ново попълнение за мен, година и половина не е бил на терена", сподели Гуардиола. 

Напускащите през лятото бяха само Марио Манджукич и Тони Кроос. И докато за хърватина на феновете не им е много мъчно, те съжаляват, че беше изпуснат един от най-добрите халфове, в лицето на световния шампион с Германия. 

"За мен беше истинска чест да съм бил треньор на Тони Кроос. Повярвайте ми, че направихме всичко възможно да го задържим, но той просто искаше ново предизвикателство и нямаше как да остане", сподели Гуардиола.