Отборът на Байерн Мюнхен отлетя за турнето в САЩ. На борда обаче не се качи босът на клуба Карл-Хайнц Румениге. Причината е, че в последния момент се е оказало, че Румениге няма виза и не може да бъде допуснат на самолета.

Той не е единственият от групата на Байерн, който не излетя за САЩ заради визови проблеми. В Мюнхен останаха петима служители от клубната телевизия FCB.TV, както и шестима юноши от състава под 16 години.

„От петък има проблеми със системата, в тях са включени 50 000 души, включително и Карл-Хайнц Румениге“, обясни медийният директор на клуба Маркус Хьорвик.

Недоволен от ситуацията бе и спортният директор Матиас Замер. „Това е много неприятно, но не можем да го променим. Надявам се, че той бързо ще дойде при нас, защото винаги можем да използваме опитът му.“

В групата на Байерн не са и шестимата световни национали Швайнщайгер, Лам, Мюлер, Нойер, Гьотце и Боатенг, както и полуфиналистите от Мондиала Робен и Данте. Всички те все още са във ваканция, но ще се включат към турнето в САЩ на 6 август.