Футболният стратег Карло Анчелоти поема към нова дестинация - Байерн Мюнхен, и не крие, че немският е най-трудният език.

Анчелоти даде дълго интервю за Financial Times, в което надълго и нашироко обсъди кулинарната си страст, кариерата си до момента, и още любопитни факти от битието си.

Байерн ще е шестият суперклуб, който Анчелоти поема, след Ювентус, Милан, Челси, ПСЖ и Реал Мадрид.

В Мюнхен той ще пристигне от Ванкувър, където има дом с канадската си съпруга Мариан.

Историята разказва как Анчелоти избира следващия си клуб в зависимост от ресторантите в града, и за любовта му към интересната кухня.

Карло Анчелоти разделя футболните клубове на "семейства", като Милан, и на "компании", като Ювентус. 

В каква категория попада Байерн?! "Още не съм имал много контакти с тях, но мисля, че е семейство. Имат бивши играчи в ръководството. Клубът е 70% собственост на членовете си."

Анчелоти не крие специалните си чувства към Кристиано Роналдо, и разказва за неговите ледени бани в 3 часа през нощта, на базата на Реал. Описва португалеца като самомотивиращ се почти-киборг. "Дори ако Ирина Шайк го чакаше у дома," възкликва Анчелоти. "Той не се интересува и от парите, просто иска да е първи."

Сред другите любимци на Татко Карло са Андреа Пирло и Джанлуиджи Буфон.

"Аз съм тих човек. Такъв съм заради семейството ми. Баща ми беше тих. Никога не ми е крещял, не ме е бил. И майка ми е такава. Това е основната причина," допълва образа си той.

Анчелоти не се интересува какво пише пресата за него, описва щастието като процес на работа.

Най-важният ход в кариерата на Карло Анчелоти като футболист е преминаването му в Милан при Ариго Саки. С него постига своите успехи, и учи нужното като полузащитник - треньор на терена.

По-късно се завръща към корените си, за да започне треньорската професия, в Реджина, след това в Парма. Успехите с тях го водят в Ювентус, и оттогава вече кариерата му няма обратна посока.

Без тактически революции, без психо войни, без знаменателни цитати, просто плавни успехи из всички топ лиги в Европа. Златан Ибрахимович определя Карло като най-добрия треньор в света.

"Има неща, с които може да си гъвкав, но има и такива, с които трябва да си твърд. Ако футболист ме помоли - имахме тежка седмица, да поспим още час, това е ок. Но когато имаме разбор преди мач, трябва да си навреме. В Челси, Дрогба пристигна половин час по-късно веднъж, не ме интересува дали заради трафика или друго. Закъсня. Не игра в този мач," казва още Анчелоти.

И думи за многото страни, в които е живял:"Франция е трудна, защото там футболът не винаги е №1. Имат и ръгби, колоездене. И в ПСЖ има доста насилие. Англия предлага най-добрата атмосфера, най-добрите стадиони, и няма насилие. Англия е различна. Когато бях в Челси, играехме като гост на Съндърланд. Автобусът не успя да ни откара до входа. Затова слязохме и вървяхме. Първо не исках, защото имаше много фенове наоколо. Но след това трябваше, и всичко беше перфектно. Някои фенове снимаха. Но нямаше проблеми. В Англия никога не са ме обиждали, никога."