Отборът на Борусия Дортмунд за пореден път не успя да стигне до победа в Първа Бундеслига. Тимът на Юрген Клоп завърши 2:2 като домакин на Волфсбург в мач от 16-ия кръг на немското първенство.

Борусия създаде повечето положения в мача, но не се възползва от тях. Слабост, която тимът често демонстрира в последно време в Германия. За сметка на това, „вълците“ взеха необходимото, за да задържат втората си позиция с 31 точки.

Борусия Дортмунд на два пъти изпускаше аванса в мача, за да стигне до третото си равенство от началото на сезона в Бундеслигата. Тимът обаче има едва 4 успеха до този момент и 9 загуби. По този начин отборът остава в зоната на изпадащите, на 16-а позиция с 15 точки.

Домакините от Борусия поведоха още в 8-ата минута. Изключително дейният в този мач Чиро Имобиле центрира отляво, а Пиер-Емерик Обамеянг засече отблизо за 1:0.

В 29-ата минута обаче Волфсбург върна попадението. След чудесно изпълнение на пряк свободен удар Кевин Де Брюйн изравни за 1:1.

След почивката, домакините продължиха да атакуват повече и закономерно се възползваха от грешка в защитата на съперника в 54-ата минута. Оливер Кирх открадна топката, докато бранителите на Волфсбург разиграваха в своето поле, подаде на Чиро Имобиле, който с премерен изстрел изведе отново своите напред за 2:1.

Както и в много други мачове обаче, Борусия Дортмунд отново не успя да задържи преднината си. В 85-ата минута след изпълнение на корнер, Налдо засече с глава за крайното 2:2.

В друг мач от кръга, цели осем гола успяха да си вкарат съставите на Айнтрахт Франкфурт и Херта Берлин. Срещата от 16-ия кръг завърши 4:4.

Любопитното е, че в този кръг Борусия Мьонхенгладбах също успя да вкара четири гола, но и получи един за крайното 4:1 в мача срещу Вердер Бремен.

Всички резултати от тази вечер:

Хофенхайм – Байер Леверкузен 0:1

Падерборн – Шалке 1:2

Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен 4:1

Борусия Дортмунд – Волфсбург 2:2

Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин 4:4