Нападателят на Байер Леверкузен Адмир Мехмеди предизвика възхищение в Швейцария и Македония с невероятен жест към бедно семейство в западната ни съседка.

Македония е родината на родителите на Мехмеди, а преди половин година той посети страната и по-конкретно село Падалищ, в което до 1983 година е живял баща му.

Именно покрай баща си, Мехмеди, който вкара гол за Швейцария в квалификацията срещу Андора, се е запознал със семейство Мустафи. Баба, дядовци, деца и внуци - общо 6 души делят една стая с две легла. Няма нито кухня, нито легло.

Мехмеди, който е роден в Гостивар (Македония) и на тригодишна възраст се мести със семейството си в Швейцария, веднага решава да направи нещо за бедното семейство. Жестът му обаче е доста щедър - Мехмеди решава да построи къща за семейството.

"Правя го, за да помогна на това семейство. Самият аз не искам да се представям като благодетел", коментира нападателят, който дори се притеснява да говори по темата. "Според мен щеше да е по-хубаво, ако това изобщо не бе ставало обществено достояние. Случаят е много личен."

Бащата на Мехмеди контролира напредъка на строежа, а самият футболист планира през зимната пауза да посети селото и да прекара най-светлите празници със семейство Мустафи.