Новината, че най-бързият човек на планетата Юсейн Болт ще се пробва като футболист в Борусия Дортмунд може и да ви е прозвучала като шега, но изобщо не е такава! Сензационното разкритие бе потвърдено и от президента на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

Той обясни, че става дума за маркетинг ход на Пума - компанията, която осигурява екипировката на Борусия и чието рекламно лице е именно Болт.

Вацке обаче уточни, че в отбора всички се радват на подобен ход, който е възприет чудесно и от треньора Томас Тухел.

"това не е шега. Това е маркетинг ход", заяви Вацке. "Това е решено от доста време. Шефът на Пума Бьорн Гулден, който е в нашия изпълнителен съвет, ми каза още преди седмици, че Юсейн е попитал, дали може да тренира с нас. Казах, разбира се, няма какво да обсъждаме. Нашият треньор също намира идеята за добра. Разбира се, няма да го правим в "английска седмица", а най-вероятно когато сме в подготвителен период или нещо такова. Отборът със сигурност смята това за страхотно. Радваме се, за нас също е чест."

Болт никога не е крил любовта си към футбола като е споделял, че мечтата му е да играе за любимия му Манчестър Юнайтед.

Германските медии пък очакват с нетърпение предстоящия сблъсък в тренировките между Болт и Пиер-Емерик Обамеянг, който е считан за един от най-бързите футболисти в света.