Щутгарт спря черната си серия от загуби, и се наложи с 4:1 при гостуването си на Фрайбург в първи мач от 13-я кръг на Бундеслигата.

"Швабите" бяха на дъното преди този кръг, след като записаха три поредни загуби. Това бе тяхната втора победа далеч от дома от началото на сезона, но дойде по впечатляващ начин.

Футболистите на Хууб Стевенс можеха да бъдат и доста по-убедителни, макар че и Фрайбург имаше нелоши ситуации да направи двубоя по-резултатен.

Самият Стевенс не можеше да иска и по-добър повторен дебют начело на тима.

Мачът бе много интересен, игра се на високо темпо от началото до края, и пропуските на двете защити предоставиха доста емоции.

Себастиан Фрайс направи невероятен пропуск в 24-та минута, стреляйки над вратата от страхотна позиция.

Центриране от корнер бе свалено с глава от Антонио Рюдигер и макар че останаха съмнения за засада, Мартин Харник успя да прати топката в мрежата точно пред ръцете на вратаря Роман Бюрки.

Бюрки беше на път да сгреши фатално в 34-та минута, притиснат от Харник, и едва се справи, избивайки с крак в корнер.

В 42-та минута обаче колегата на Бюрки от другата страна бе този, който направи груба грешка. Свен Улрих пусна удара на Владимир Дарида от над 25 метра да мине покрай него и да влезе във вратата без много проблеми.

Минута по-късно гредата помогна на Улрих, след като той първо отрази удар на Джонатан Шмид, а след това Феликс Клаус нацели напречната греда.

В 52-та минута Кристиан Гентнер стреля от границата на пеналта, ударът му се отби в тялото на защитник, само за да попадне после на крака на връхлитащия Карлос Груесо, който заби топката в мрежата. Така Щутгарт поведе за втори път в мача.

В 68-та минута Щутгарт направи сериозна крачка към успеха, след нова бърза акция. Защитата на Фрайбург остави Бюрки сам, и Тимо Вернер излезе очи в очи с него, за да го преодолее за 1:3.

Нещата съвсем се объркаха за домакините минута по-късно, след нарушение на Стефан Митрович, срещу Харник, което му донесе червен картон.

Всичко като че ли приключи в 76-та минута, и четвъртия гол на Щутгарт. Той бе дело на Харник, изведен по конец от появилия се преди минута на терена Сакай.

С това обаче не се свърши, и в последния четвърт час и двата отбора можеха да си разменят поне по още гол-два, но в крайна сметка се разделиха при 4:1 в полза на Щутгарт.

Въпреки победата, Щутгарт остава в зоната на изпадащите, макар вече да не е последен. Заедно с Фрайбург и Хамбургер, "швабите" имат по 12 точки.