Генералният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке се надява, че немският гранд може да задържи Марко Ройс, въпреки нестихващите слухове, които го свързват с различни отбора, като Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид. Вацке е убеден, че 25-годишният футболист няма да остави финансовата страна да определя бъдещето му.

„Ще трябва да почакаме и да видим, дали ще можем да го задържим. Но аз го познавам много добре и знам, че при него парите не са определящи“, каза Вацке пред „Der Westen“.

„Продължаваме разговорите с Марко и пълният пакет, който можем да му предложим е важен. Става дума за финанси, амбиция и вяра, които демонстрираме спрямо състезателя. Чувства, че нашите играчи са щастливи в Борусия. Не съм имал същото усещане с играчите, които са ни напускали в миналото“, добави генералният директор на клуба от Дортмунд.

Ройс е продукт на детско-юношеската академия на Борусия и Вацке вярва, че футболистът е предопределен да се превърне в клубна легенда.

„Хората говорят твърде много за печеленото на титли. Това, което се опитвам да кажа е, че Марко Ройс може да остави отпечатък в една цяла ера на Борусия. Може да се превърне в легенда на клуба. Това е много по-важно от една или две титли“, коментира още Ханс-Йоаким Вацке. 

„Ще направим всичко възможно да убедим Марко, че бъдещето му е в Дортмунд. Плюс това, той може да печели титли и тук в Дортмунд“, категоричен бе Вацке.