Отборът на Майнц постигна своя трети успех от началото на сезона в Бундеслигата, след като в петъчния мач от 5-ия кръг надигра Хофенхайм с 3:1. Момчетата на Мартин Шмид осъществиха пълен обрат в срещата, която не стартира по най-добрия начин.

Българският национал Тодор Неделев не беше в групата за двубоя, в който Джонатан Шмид откри резултата в 13-ата минута. Еуген Полански даде страхотен пас, който съсече отбраната на Майнц, а Шмид надбяга пазача си, за да излезе сам срещу вратаря. Последва техничен удар по тревата в близкия ъгъл за 0:1.

Радостта на гостите обаче изтрая само 5 минути. Сблъсък в центъра на терена даде шанс на домакините да контраатакуват, а Клеменс побърза да подаде на Юнус Мали отляво. Острието се справи с прекия си пазач и изненада вратаря Оливер Бауман с не много силен, но добре пласиран шут ниско в близкия ъгъл.

В 24-ата минута Хофе можеше пак да поведе, но този път звездата Кевин Фоланд не можа да преодолее Лорис Кариус. Германският национал направи хубав рейд отляво, който завърши с тежък шут, който стражът изби в корнер.

След паузата Майнц натисна по-осезаемо и в 53-ата минута Йошинори Муто засече с глава центриране от корнер, а топката срещна напречната греда.

Нищо обаче не можеше да спаси Оливер Бауман в 61-ата, когато Мали вкара втория си гол в срещата. Той получи кълбото отдясно и с рязък финт си отвори пространство за стрелба от границата на пеналта. Топката полетя неспасяемо към горния десен ъгъл и се оплете в мрежата.

Етническият германец окончателно се превърна в герой 7 минути по-късно, когато оформи своя хеттрик. Супер включване на Бенгтсон отляво завърши с пробив до аутлинията и подаване към Мали, който атакува от втора позиция. Бранител блокира първият изстрел на нападателя, но при добавката Хофе нямаше шанс – 1:3 и четвърта загуба за гостите от началото на сезона.

Те пращат тима на 16-ото място във временното класиране със само 1 точка в актива. Майнц с 9 от своя страна се намира на третата позиция.