Тимът, който все още притежава правата на българския национал Тодор Неделев - Майнц, не успя да постигне победа срещу един от аутсайдерите в шампионата на Германия и изпуска от поглед четвъртото място в Бундеслигата. 

На свой терен "червените" стигнаха само до нулево равенство срещу новака Дармщад и позволиха на Шалке да посрещне новия кръг като четвърти в класирането. Битката обаче продължава да е много завързана. 

Мачът може да не предложи голове на феновете, но за сметка на това имаше много чисти положения в него. В 30-та минута беше най-чистото положение за домакините, когато в последния момент беше предотвратен чист гол на Пабло де Бласис, като защитник изби удара му. 

След почивката Джон Кордоба можеше да вкара, но вратарят на Дармщад изби, а в 57-та минута задачата на Майнц стана много трудна, защото тогава тимът остана с човек по-малко на терена. Тогава беше изгонен Джулио Донати и до края дори тази точка трябваше да бъде пазена. 

Константин Рауш пропусна най-доброто положение за Дармщад до края на мача и в крайна сметка попадения в този двубой така и не паднаха. Това остави Майнц на петата позиция с 40 точки, на една зад четвъртия Шалке. Гостите пък са малко над чертата с 26, на две пред Айнтрахт, който засега е в зоната на баражите.