Отборите на Майнц 05 и Хофенхайм останаха непобедени в Бундеслигата и след мача помежду си, който откри 6-ия кръг в германското първенство. Българският национал в редиците на домакините Тодор Неделев не попадна в групата за срещата, която всичко друго, ала не и забележителна. Като че ли повече за точката трябва да съжаляват играчите на Хофе, които създадоха повече и по-чисти положения, а през втората част удариха и греда.

В 10-ата минута Антони Модест получи първия шанс в мача. Нападателят на Хофе проби отляво, измъкна се зад отбраната и потърси далечния ъгъл с удар от около 12-13 метра. Вратарят Лорис Кариус реагира добре и парира, след което улови.

Майнц продължи да упорства в опитите си атакува постоянно, макар да беше видно, че противникът знае добре как да защитава позицията си. Логично повечето атаки на домакините приключваха с неефективни далечни удари или неточни центрирания, които бяха лесна плячка за Оливер Бауман.

В същото време в контраиграта на гостите се забелязваха проблясъци и играчите в жълти екипи изглеждаха опасни, когато преливаха от защита в атака. В 28-ата минута Себастиан Руди центрира много точно към Модест, който от десетина метра реши да стреля от воле с десния крак, ала прати кълбото над гредата.

Пет минути по-късно звездата на Хофенхайм Роберто Фирмино получи пространство отдясно в наказателното поле и не се поколеба да шутира остро и ниско по диагонала. Кариус обаче не позволи да бъде преодолян.

В 36-ата минута Майнц най-накрая стигна до нещо по-интересно в атака. Мориц се включи чудесно отляво и с едно докосване го отклони към Филип Джуричич, който излезе сам срещу вратаря. Сърбинът опита технично да прехвърли Бауман, ала изпълнението му нямаше нужната височина и някъде около точката на дузпата вратарят парира удара.

Втората част започна по същия начин, като в 51-ата минута Фирмино нахлу мощно в наказателното поле, където стреля, но бе блокиран. Впоследствие паническите действия на домакините позволиха на бразилеца да отнеме топката в пеналта, а този път диагоналният му шут с левия крак прелетя покрай страничния стълб.

По-силната игра на Хофенхайм продължи и в 61-ата минута домакините се отърваха с късмет. Тогава отдясно Себастиан Руди изсипа топката от фаул към далечната греда, където непокритият централен бранител Зюле с глава пусна успореден пас във вратарското поле, а от няколко метра и при остър ъгъл Фирмино разтресе лявата греда.

Това беше и последното по-интересно положение в двубоя, макар след него Хофе да имаше няколко обещаващи атаки. Те обаче не бяха разгърнати по най-правилния начин и така нито един от двата съперника не можа поне временно да излезе начело в Бундеслигата.

И Хофенхайм, и Майнц имат по 10 точки и еднаква голова разлика, докато с мач по-малко временният водач Байерн има 11 пункта.