Отборът на Лайпциг излезе на трето място във временното класиране в Бундеслигата след успех с 1:0 като гост на Валфсбург в седмия кръг. РБ Лайпциг събра 15 точки, колкото има и вторият Кьолн, като все още няма поражение от началото на сезона в Германия.

Тимът на Волфсбург пък е 14-и в подреждането с 6 точки в актива си и има само една победа от изиграните седем двубоя.

Победният гол за гостите бе дело на Емил Форсберг в 70-ата минута, който пък изпусна дузпа в 17-ата минута.

Домакините от Волфсбург бяха много активни в първите минути, като още в 3-ата Юлиан Дракслер овладя след удобен пас към него и стреля опасно, но вратарят на Лайпциг спаси. Десетина минути по-късно Виейриня си проправи път през защитата на гостите и опита удар, но изпрати топката край дясната греда.

Тимът на Лайпциг получи възможност да поведе в 17-ата минута, но Емил Форсберг пропусна от бялата точка и така пропиля отсъдената дузпа.

В 28-ата минута и Доминик Кайзер не успя да се разпише за гостите, въпреки силния си удар от далече. Шест минути по-късно, в 34-ата Юсуф Поулсен прати топката на сантиметри от лявата греда на Волфсбург.

След почивката пак Поулсен пропусна отличен шанс за гол в 53-ата минута на двубоя, след спасяване на Коен Кастеелс.

Гостите вече бяха овладели трайно инициативата, когато в 70-ата минута преимуществото им бе оползотворено. Емил Форсберг получи от Юсуф Поулсен и с изключителен удар от далеч реализира за 1:0 за РБ Лайпциг.

В добавеното време Петер Гулачи спаси вратата си от попадение след удар на Йосип Брекало, а пък Оливер Бурке не успя да вкара втори гол за Лайпциг.