Закъсалият тим на Щутгарт успя да измъкне точка от гостуването си на Майнц 05 в 15-ия кръг на Бундеслигата, след като си тръгна с 1:1 от „Кофейс Арена”.

В предишния кръг „швабите” бяха унищожени от Шалке с 0:4, а този път двубоят им не започа никак добре за тях. Домакините от Майнц натискаха през по-голямата част от двубоя и в 29-ата минута бяха изключително близо до попадение. Сами Алаги направи много добър рейд в наказателното поле и от десетина метра шутира по посока на вратата, а Свен Улрайх съумя да извади топката.

Той обаче беше безпомощен в 36-ата, когато 21-годишният Йоханес Гайс го препарира с уникално изпълнение на пряк свободен удар. Топката беше заложена на около 22 метра по диагонал спрямо вратата, а младият халф я прати точно под дясната сглобка за 1:0.

В края на първата част Майнц можеше да увеличи аванса си, след като левият бек Диас се извиси при центриране от фаул, но не можа да уцели вратата.

Щутгарт живна след почивката в 51-ата минута Лукас Гинчек пропусна да изравни резултата заради страхотната изява на вратаря Кариус.

Въпреки импулса в играта си, гостите трудно стигаха до голови положения и беше истинска изненада, че се върнаха в двубоя малко повече от четвърт час преди края. В 73-ата минута Александру Максим изпълни бързо фаул към Филип Костич отдясно. Сърбинът опита центринане, което обаче се фалцира твърде много и влетя в далечния долен ъгъл на вратата.

Майнц можеше да вземе трите точки в 88-ата минута, когато Шинджи Оказаки засече центриране от пряк свободен удар. Улрайх беше матиран, но на голлинията Кристиан Гентнер изби и предотврати попадението.

Със 17 точки Майнц се изкачи на 11-ото място в класирането, докато Щутгарт си остава твърдо последен с 4 по-малко в актива си.