Борусия Дортмунд записа убедителна победа с 3:1 над Фрайбург в третия кръг на Бундеслигата. Първи гол след завръщането си реализира Шинджи Кагава, който обаче напусна принудително в 64-ата минута. Освен Кагава за Борусия се разписаха Рамос и Обамеянг, а за Фрайбург в 90-ата минута вкара Сорг. Тимът от Дортмунд записа шеста точка в актива си, която го изкази напред във временното класиране.

Домакините от Борусия Дортмунд имаха възможност да поведе още в 5-ата минута, след удар на Шинджи Кагава с десния крак, но топката мина високо над вратата. Борусия взе пак откри резултата в 34-ата минута, след гол на Адриан Рамос. Колумбиецът Рамос получи топката, след асистенция на Кевин Гроскройц и порази горния ляв ъгъл на вратата на Роман Бюрки. Воденият от треньора Юрген Клоп тим имаше още един шанс три минути по-късно, но Гроскройц стреля над вратата. Домакините продължиха да упражняват натиск срещу Фрайбург и в 38-ата минута Милош Йоич намери добри Михтарян, но шутът бе отразен. Усилията на тима от Дортмунд се отплатиха в 41-ата минута, когато завърналият се в състава Шинджи Кагава увеличи аванса на своите за 2:0 след пас от Адриан Рамос в повторния си дебют за Борусия.

В края на първото полувреме сръбският национал Милош Йоич бе близо до целта, но шутът му мина в ляво от вратата на Фрайбург. Веднага след подновяването на играта за вторите 45 минути Борусия тръгна в атака, като в 49-ата минута Рамос стреля твърде високо.
Новопривлеченият Шинджи Кагава обаче трябваше да бъде сменен принудително в 64-ата минута, заради контузия, а на негово място заигра Чиро Имобиле.
Влезлият като резерва Обамеянг реализира третия гол за Борусия в 78-ата минута с чудесен изстрел в центъра на вратата след пас от Чиро Имобиле.
Гостите от Фрайбург стигнаха до попадение в 90-ата минута, чрез Оливер Сорг, който реализира с шут към долния ляв ъгъл на вратата на Вайденфелер.

Стартови състави

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Папастатопулос, Дурм, Кехл, Михтарян, Гроскройц, Йоич, Рамос, Кагава

Фрайбург: Бюрки, Крмаш, Сорг, Кемпф, Гюнтер, Шустер, Хьофлер, Шмид, Дарида, Клаус, Мехмеди

Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/Getty Images

В останалите срещи Майнц 05 без Тодор Неделев победи с 3:1 като гост Херта. Оказаки откри в 36-ата минута за 1:0, Алатуи удвои в 70-ата. Четири минути по-късно Рони върна едно попадение за Херта, но японецът Оказаки вкара втория си гол за Майнц в първата минута на добавеното време.

Хофенхайм и Волфсбург не излъчиха победител също в мач от третия кръг на Бундеслигата и завършиха 1:1. Антъни Модесте откри за 1:0 в 55-ата минута, а в 89-ата Олич донесе точката за Волфсбург.

Падерборн и Кьолн пък приключиха при резултат 0:0.