Новото попълнение на Байерн Мюнхен Синан Курт заяви, че тежките думи, които валят по негов адрес от бившия му тим Борусия Мьонхенгладбах, единствено го правят по-силен и уверен, че иска да успее в германския шампион.

18-годишният талант се превърна в ябълка на раздора между двата клуба, като се стигна дотам президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге да мъмри публично колегите си от Борусия за прекалено високата трансферна цена. Тогава той заплаши да изтегли офертата си и в края на сезона да вземе Курт като свободен агент, тъй като договорът на крилото изтича през юни 2015 година.

„Обидите, които идват от Гладбах, само ме правят по-силен“, каза Курт. „Всяка обида ме кара да искам да успея в Байерн дори повече от преди. Не съм човек, който прави проблеми, както някои хора предполагат.“

„Трансферът не беше заради пари. Сравних шансовете си да успея в Байерн с тези да сторя същото в Гладбах. И тогава реших, че Байерн е най-добрият вариант пред мен.“

„Уверен съм, че ще пробия в първия отбор. Нямаше да подпиша с Байерн, ако не се чувствах по този начин. Ще се наложа тук“, допълни Курт, който има договор с баварците до 2018 година.