Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна, че заради колебливата форма на отбора в първенството му се е наложило да повиши тон в съблекалнята.

Въпреки че германците вървят чудесно в Шампионската лига, представянето им в първенството на Германия сериозно куца. „Жълто-черните“ се намират в серия от три поредни загуби в Бундеслигата, като първата от тях беше от големия местен враг Шалке 04.

„Доста неща се казаха относно настоящата ни форма“, отчете Клоп. „Хората говорят, че играем зле в Бундеслигата и добре в Шампионската лига.“

„Това, което очаквам преди всичко от отбора си, е да бъдем солидни в защита. Има доста какво да подобряваме в това отношение. Повиших тон в комуникацията си играчите след мача с Кьолн и ги разкритикувах.“

„Когато владеем топката, знаем какво да правим. Когато обаче тя не е у нас, правим работата на противника ни лесна. Трябва да гледаме на всеки мач като на възможност да ставаме по-добри. Когато се защитаваме по-ефективно, отново ще сме сред водещите сили“, завърши Клоп.