Матс Хумелс разкри, че е бил много близо до трансфер в Манчестър Юнайтед през последните няколко години. В интервю за британския всекидневник Дейли мейл той обясни, че "червените дяволи" са били най-настойчиви при Луис ван Гаал, но в крайна сметка германският национал е предпочел да играе за Байерн Мюнхен.

"Да, бях много близо до трансфер в Юнайтед. И то не веднъж, а няколко пъти през изминалите две години. Имах и други оферти от Англия и от един от трите големи клуба в Испания, но никоя от тях дори не се доближаваше до предложението на Юнайтед. Ван Гаал ме искаше в отбора си, но той не беше единственият", каза Хумелс.

На въпрос за евентуален бъдещ трансфер в Англия, защитникът на Байерн Мюнхен отговори: "Трудно бих заиграл там някога. През следващия месец ставам на 28 и имам 5-годишен договор с Байерн Мюнхен.

Хумелс изгради кариерата си в Борусия Дортмунд, където играеше дълги години под ръководството на Юрген Клоп. И докато защитникът избра да продължи кариерата си в Байерн Мюнхен, старши треньорът на "жълто-черните" предпочете Англия и специално стадион "Анфийлд".

Към момента Ливърпул е сред лидерите в класирането на Висшата лига.

"Той е много емоционален и по време на мачовете, и по време на тренировките. Но ако не беше такъв, нямаше да постигнем успехи. Просто не може да се мирне дори и за миг. Всеки ден, всеки час. По-важно е обаче да ви кажа, че когато знае, че е сбъркал, той винаги се извинява на играчите", добави Хумелс. /БТА