Един от доскоро най-силните отбори в Бундеслигата продължава с жалкото си представяне в последните години. Кризата в Хамбургер се задълбочи още повече, след като северняците паднаха у дома и от Айнтрахт Франкфурт, сега с 0:3. 

Автогол на Люис Холтби постави началото на тежката вечер за домакините, а то беше допълнено от червения картон на Денис Дикмайер малко след почивката. И тъй като едно зло никога не идва само, малко след това Шани Тарашай и Харис Сеферович сложиха окончателно точка на спора с попаденията си. 

Мачът започна оспорвано и без много положения, но гостите от Франкфурт определено бяха по-активните. Те създадоха първата си истинска опасност в 33-та минута, когато Марко Фабиан стреля от 20-ина метра, но топката мина на сантиметри над вратата. 

Това упорство на Айнтрахт даде резултат малко след това. В 35-та минута след пробив отдясно по фланга последва центриране, което Люис Холтби ефектно прати в собствената си мрежа и резултатът вече беше открит. 

До почивката повече попадения не паднаха, а малко след подновяването на играта дойде и развръзката. В 57-та минута Денис Дикмайер си изкара ненужен втори жълт картон и пресече амбициите на тима си за обрат. 

Затова пък само три минути след това всичко на практика приключи. В 60-та минута Марко Фабиан намери Шани Тарашай в наказателното поле, швейцарецът финтира великолепно защитник и с мощен шут щеше да скъса мрежата - 2:0. 

След този гол гостите се забавляваха, а Марко Фабиан се подиграваше с безпомощната защита на Хамбургер. Той направи няколко пропуска, преди да приложи коронния си номер за вечерта - асистенциите. 

В 69-та минута перфектен негов пас изведе Харис Сеферович зад защитата и швейцарецът с бомбен шут в близкия ъгъл на вратаря оформи крайното 3:0. В края на мача и гол на Мият Гачинович за Айнтрахт беше отменен, но и преднината изкована преди това се оказа напълно достатъчна за трите точки. 

С тях гостите от Франкфурт събраха 14 в актива си и са само на три от върха, но преди всички мачове от кръга в Бундеслигата. Хамбургер остава предпоследен със само две точки и без победа от началото на сезона.