Англия трябва да последва модела на Германия и да гледа в  дългосрочна перспектива, заяви мениджърът на националния отбор на островната страна Рой Хиджсън.

През 2000 година германците завършиха на последно място в  групата си на Европейското и това накара местната федерация да  преосмисли и тотално да промени политиката си. Това доведе до серия от силни представяния на големи форуми, а през това лято Германия успя и да триумфира на Световното, побеждавайки на финала Аржентина с 1:0.

"Първото нещо, което трябва да направим, е да възприемем  техните темпо, подвижност и атлетизъм, понеже това е посоката, в  която се развива модерната игра. Това е нещо, от което можем да  се учим както ние, така и другите отбори от Западна Европа",  каза Ходжсън.

"За съжаление в момента не мога да избирам играчи, които са  твърди титуляри в съставите си. Напрежението във Висшата лига е  прекалено голямо и мениджърите предпочитат да залагат на опитни  играчи, вместо да развиват млади. Това рефлектира върху  представянето на националния отбор", изказа притеснението си  67-годишният специалист.

Въпреки това от началото на настоящата квалификационна  кампания Англия изглежда видимо по-добре спрямо разочароващото  представяне на Мондиала през юни. В момента англичаните са  начело в групата си с пълен актив от точки, а отборът е  значително подмладен спрямо този, който игра в Бразилия./БТА