Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола нападна сборния отбор на звездите от Мейджър Лийг Сокър и техния треньор Кейлъб Портър заради множеството груби влизания по време на контролата им.

Испанският наставник реагира много остро на няколко много остри единоборства срещу Бастиан Швайнщайгер и Джердан Шакири през втората част на загубата с 1:2, която претърпяха баварците. На няколко пъти по време на срещата Гуардиола имаше разгорещен диалог с Портър, на когото отказа да стисне ръката след края на двубоя.

На последвалата пресконференция бившият треньор на Барселона омаловажи последната случка. „Не го видях“, оправда се той.

„Опитахме се да уважаваме правилата на играта. Оценявам опитите на моите играчи. Не беше моя работа да мисля за техните единоборства. Това е работа на друг човек. Не знам дали той я е свършил.“

Самият Портър не беше съгласен с изложеното от Гуардиола виждане. „Тези епизоди бяха малка част от мача. Наистина не виждам причина да говоря по този въпрос. Треньорите понякога се разпалват... Както казах, имаше далеч по-позитивна неща, така че няма смисъл да правим новина от това.“