Страхотната форма на звездата на Майнц Юнус Мали от началото на сезона доведе до интерес и от германския национален отбор.

Според "Билд", от Германския футболен съюз вече считат Мали за проекто национал, но ако искат той да играе за Бундестима може би трябва да побързат. Причината е, че сериозен кандидат за Мали е и родината на неговите родители Турция, откъдето вече са му отправяли покани да играе за представителния тим на страната. Самият Мали обаче все още не е взел решение коя държава да представлява. "Все още нищо не е решено", споделя футболистът.

"В последните години Юнус се разви много добре. Той се научи не само да прави най-важния пас, а и да вкарва голове", не скри похвалите си спортният директор към ГФС Ханзи Флик. "Всеки трябва да реши сам. Като футболист знаеш: Ако играеш за Германия, играеш на върха на световния футбол."

През този сезон Мали вече има 6 гола в Бундеслигата, но Флик не иска да му дава и напразни обещания. "Не искаме да обещаваме нищо, което не можем да спазим."