Фитнес треньорът на Байерн Мюнхен Джовани Маури обясни, че честите контузии, които преследват крилото Ариен Робен, са следствие от специфичния му игрови стил. Италианският специалист обаче изрази увереност, че ще може да съхрани здравето на футболиста с точния тренировъчен режим.

Холандският техничар направи своето завръщане на терена след дълго отстъствие от терените при класическия успех с 3:0 над Херта Берлин в сряда. Той дори се разписа в мача, с което показа, че е не е много далеч от оптималната си форма.

През миналата кампания Робен изигра само 22 мача във всички турнири, макар и мюнхенци да сториха всичко по силите си, за да помогнат на 32-годишния Робен. „Качествата на Ариен Робен го правят един много уязвим футболист“, коментира Маури. „Типичните за него спринтове и експлозивност са от ключово значение за играта му. Тези черти винаги крият определен риск от контузии.“

„Все пак с правилния тренировъчен режим този риск може да се ограничи. Това е нашата цел към момента. Ариен остави този труден период с контузиите зад себе си. Със сигурност от 100 процента мога да кажа, че той ще стане отново онзи футболист, който всички познаваме.“

„Сега всичко зависи от него, от нас и от правилния тренировъчен режим, с който ще сме сигурни, че той няма да има повече травми“, допълни фитнес треньорът на Байерн.