Манчестър Сити стигна до труден успех над коравия тим на Борусия Мьонхенгладбах в мач от група D на Шампионската лига. След грешната стъпка в първия кръг срещу Ювентус, днес „гражданите“ постигнаха победа и записаха първи три точки в турнира.

Тимът на мениджъра Мануел Пелегрини се наложи с 2:1, а победата не дойде никак леко. Англичаните трябваше да правят пълен обрат на резултата, а победата осигури Серхио Агуеро от дузпа в заключителните минути на срещата.

Манчестър Сити бе тимът, който повече владееше топката и диктуваше темпото на терена, но защитата на гостите бе тази, която можеше да създаде сериозни главоболия на „гражданите“. В отсъствието на Компани и Мангала, отбраната на гостите в лицето на Отаменди и Демикелис действаше твърде наивно. Именно Отаменди извърши нарушение в наказателното поле още в 20-ата минута, но Рафаел пропусна от бялата точка и не успя да даде преднина на своите.

Това все пак се случи в началото на второто полувреме, когато Ларс Щиндл стреля силно от границата на наказателното поле и успя да прати топката в десния ъгъл на вратата за 1:0 в полза на домакините. Резултатът в мача бе открит в 54-ата минута, а само три по-късно Александър Коларов пропусна отличен шанс да изравни.

По-настоятелната игра за гостите все пак даде резултат в 65-ата минута, когато след изпълнение на корнер за Сити и удар към вратата на домакините, Андреас Кристиансен си отбеляза си отбеляза автогол.

Ценният успех за англичаните изкова Серхио Агуеро, който се нагърби с изпълнението на отсъдената дузпа в последната минута на мача. Нарушението за наказателния удар бе извършено именно срещу аржентинската звезда на Сити. Голмайсторът на Манчестър стреля в противоположния ъгъл на вратата и осигури победата за своя тим.

В другия мач от групата Ювентус записа втора победа, побеждавайки този път носителя на Лига Европа Севиля. „Бианконерите“ нямаха особени проблеми на свой проблем и си осигуриха трите точки с 2:0.

Головете за тима от Торино вкараха Алваро Мората в края на първата част и Симоне Дзадза три минути преди последния съдийски сигнал.

За всичките 90 минути, гостите от Севиля успяха да отправят един единствен удар към вратата на Джанлуиджи Буфон, докато домакините стреляха към противниковата врата цели 25 пъти.

След първите два кръга в групата, едноличен лидер е тимът на Ювентус, който има пълен актив от шест точки, следван от Севиля и Манчестър Сити с по 3. Борусия Мьонхенгладбах е последен с две загуби.