Борусия Дортмунд записа шестата си победа от началото на сезона в Бундеслигата, след като в първи мач от 9-ия кръг на първенството победи с 2:0 Майнц като гост.

Момчетата на Томас Тухел направиха добър мач и заслужено стигнаха до успеха чрез голове на Марко Ройс и Хенрик Мхитарян. Асистенциите и за двете попадения пък бяха дело на Пиер-Емерик Обамеянг, който този път не успя да реализира за Борусия.

Така „жълто-черните“ показаха, че след паузата за националните отбори са забравили тежката загуба с 1:5 от Байерн Мюнхен и гледат напред.

Резултатът бе открит още в 17-ата минута, когато Мхитарян открадна една топка след грешка на Майнц, подаде към Обамеянг, който пък продължи надясно за Ройс, а немският национал вкара с прецизен удар под вратаря Кариус.

Домакините можеха да изравнят в 33-ата минута, когато Самперио стреля отлично от пряк свободен удар, но топката удари напречната греда.

Само 47 минути след подновяването на играта през второто полувреме Дортмунд получи право да изпълни дузпа за нарушение на Нико Бунгерт на границата на наказателното поле. Ройс застана зад топката, но Кариус спаси удара му, а това бе четвърта поредна спасена дузпа за Майнц.

Все пак гостите продължиха да играят по-добре. Обамеянг пропусна най-доброто си положение в 80-ата минута, а в 82-ата минута той бе в основата на втория гол. Лош пас на Бросински бе пресечен предвидливо от габонеца, който овладя топката и напредна мощно, за да подаде към Мхитарян който преодоля Кариус и чукна топката в опразнената врата за крайното 2:0.

Преди изиграването на останалите мачове от кръга, Борусия е на второ място с 20 точки, на 4 зад Байерн. Майнц е девети с 12 точки.