Отборът на Борусия Дортмунд продължава с колебливото си представяне в Бундеслигата. Тимът на Юрген Клоп започна слабо новия шампионат, като в първите си четири мача записа две загуби и две победи. Днес в мач от петия кръг на първенството, Дортмунд се добра до 2:2 при домакинството си на Щутгарт, който не успя да удържи преднината си от два чисти гола.

През първото полувреме двата тима не показаха вълнуващ футбол, като домакините бяха отбора, който имаше леко териториално предимство, но без да се възползва от него. Гостите пък действаха предимно на контраатака и почти не успяха да затруднят вратата на Вайденфелер.

Всичко по-интересно в мача се случи през втората част, когато паднаха и четирите гола в срещата. Противно на очакванията, Щутгарт успя да излезе напред в резултата в 48-ата минута. След атака отдясно за гостите, Кристиян Гентнер проби успоредно на голлинията и пусна пас към Даниел Дидави около точката на дузпата, за който не се оказа трудност да прати топката в мрежата на домакините.

Отново Дидави попари надеждите на Дортмунд в 68-ата минута, когато бе точен за втори път. След близо 40-метров пас към Дидави, бранител на домакините не успя да изчисти топката, тя попадна в Тимо Венер, който я подаде към абсолютно непокрития Дидави за 2:0.

Този път обаче, домакините успяха да се върнат в мача твърде бързо. Само няколко минути след втория гол във вратата си, Пиер Аубамейанг върна надеждите на своите след чудесен самостоятелен пробив. Той получи топката пред наказателното поле на противника и след като преодоля с лекота двама бранители на гостите и вратаря, прати коженото кълбо в мрежата за 1:2. Окрилени от попадението си Дортмунд упражни натиск, който доведе до втори гол във вратата на Щутгарт. Той дойде в 86-ата минута, когато след центриране от фаул, вратарят на гостите се размина с топката, а дебнещият зад него Чиро Имобиле подложи крака си, за да я насочи към опразнената врата за 2:2.

Това е първото равенство за Дортмунд от началото на сезона. Щутгарт пък пропусна възможността да запише първи успех от началото на кампанията. До този момент тима от града на Мерцедес има два хикса и три загуби и заема предпоследното място във временното класиране.

Всички резултати от днес в Бундеслигата:

Байер – Аугсбург 1:0

Борусия Д – Щутгарт 2:2

Борусия М – Хамбургер 1:0

Хановер – Кьолн 1:0

Херта – Волфсбург 1:0