Изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке разкри, че клубът е трябвало да води тежка битка с големия си враг Байерн Мюнхен за подписа на изгряващата звезда Усман Дембеле.

19-годишният французин премина при „пчеличките“ от Рен през месец май, като парафира за 5 години с германския гранд. Талантът хвана окото на доста отбори в Европа с впечатляващите си изяви в Лига 1, където вкара 12 гола в 26 мача през миналия сезон.

Според Вацке Дортмунд е действал по-бързо от Байерн, за да си осигури Дембеле, като между двата гранда няма лоши чувства по този повод. „В онзи момент просто бяхме по-бързи от Байерн“, каза шефът в Борусия. „Не знам колко сериозен е бил техният интерес, но ние бяхме отишли при Рен много рано, тъй като вече бяхме научили за играча.“

„Усман притежава изключителен талант, но има много неща, които да учи. Той трябва да научи езика и да свикне с живота тук“, добави Вацке.

„Не бих винил управата в Байерн в този случай. Имахме три разговора с Карл-Хайнц Румениге тази година. Те бяха много професионални. Отношенията ни с Байерн са добри както винаги. Всъщност, би било глупаво да кажем, че опитваме да ги атакуваме. Трябва да атакуваш, ако опонентът ти преминава в период на слабост“, допълни директорът.