Отборът на Волфсбург се наложи с 2:1 над Байер Леверкузен в мача от 11-я кръг на Бундеслигата. Точни за успеха на „вълците“ бяха Никлас Бендтнер и Юлиан Дракслер. Попадението за гостите бе дело на Чичарито.

Волфсбург владееше повече топката, като създаде и по-опасните положения. Превъзходството на домакините намери изражение и в резултата в 34-ата минута. При хубава атака от ляво Виериня получи топката в наказателното поле, пусна пас успореден на голлинията към Никлас Бендтнер, който се разписа за 1:0. В тази ситуация останаха сериозни съмнения дали Виериня не е бил в засада при получаване на топката в пеналта.

Преди почивката обаче равенството бе възстановено. Крамер центрира от дясно, а Чичарито засече за 1:1.

След почивката Волфсбург продължи да доминира, а в 69-ата минута Андре Шюрле се излезе на добра позиция, но не успя да се разпише. В 77-ата минута обаче домакините излязоха отново напред в резултата. При хубав далечен удар по земя, стражът на Леверкузен Лено отрази, топката попадна в краката на Дост, който подаде към Юлиан Дракслер, а той се разписа за 2:1.

Попаднали отново в позиция на догонващи, „аспирините“ се впуснаха в атаки, а до края на мача гостите създадоха няколко опасни положения, но не успяха да стигнат до точката.

Така със спечелените три точки Волфсбург е 3-и с 21 точки, а Байер е 7-и със 17.

Ето и още резултати от 11-я кръг:

Аугсбург – Майнц 3:3

Херта – Борусия Мьонхенгладбах 1:4

Кьолн – Хофенхайм 0:0

Шалке – Инголщат 1:1

Вердер – Дортмунд 1:3