Клубовете от Първа Бундеслига на Германия до момента са изхарчили над 150 милиона евро за трансфери през лятната пауза.  Шампионът Байерн Мюнхен взе Хуан Бернат от Валенсия, но продаде  Тони Кроос в Реал Мадрид и Марио Манджукич в Атлетико Мадрид,  като спечели около 40 милиона евро от двата трансфера.

Баварците привлякоха със свободни трансфери Роберт Левандовски от Борусия Дортмунд, както и Себастиан Роде от Айнтрахт Франкфурт.  

"Жълто-черните" от Дортмунд, които са вицешампиони от  последните две години, си осигуриха услугите на Чиро Имобиле и  Адриан Рамос. За момента ръководството на Борусия няма намерение да се разделя с Матс Хумелс и Марко Ройс. През лятото Дортмунд  купи и Матиас Гинтер от Фрайбург, като похарчените от клуба пари са повече от 30 милиона евро.

Участникът в Шампионската лига Байер Леверкузен се подсили с Йосип Дърмич (Нюрнберг), с бразилеца Вендел, както и с младата  звезда Хакан Чалханоглу от Хамбургер.

"Аспирините" също минаха  границата от 30 милиона евро за летни трансфери за подсилване на състава. Целта пред Леверкузен през този сезон е да завърши на  второ място след фаворита за титлата Байерн Мюнхен./БТА