Централният защитник на Борусия Дортмунд Матс Хумелс все още не е почвал преговори за нов договор с клуба. Това призна самият футболист пред местните медии.

През миналия сезон се изписа и изговори много за евентуална раздяла между двете страни, но към края на кампанията германския национал обяви, че ще остане поне още година. Проблемът за „жълто-черните“ е, че контрактът на Хумелс изтича през лятото на 2017 година, а ако той изпълни обещанието си, то през лятото ще навлезе във финалната година по споразумението.

Това значително ще намали цената му пазара, а не е тайна, че Манчестър Юнайтед от доста време кръжи около юношата на Байерн Мюнхен. Затова най-нормалното би било Борусия да поне да опита да удължи договора, но дотук подобни индикации липсват. Самият Хумелс заяви, че не е обезпокоен от ситуацията.

„Не сме имали преговори в каквато и да е посока. Всичко е много спокойно все още. Приемам спокойно случващото се, защото не усещам някой да ме притиска за решението ми“, заяви 27-годишният футболист.