Борусия Дортмунд подписа договор с полузащитника Себастиан Роде, който идва от Байерн Мюнхен, потвърдиха и двата клуба. 

25-годишният Роде преминава при жълто-черните за неназована трансферна сума, която медиите определят на 15,5 милиона евро.

Договорът му с новия отбор пък е до юни 2020-а година. Роде пристигна в Байерн от Айнтрахт Франкфурт през 2014-а година и подписа с баварците до 2018-а, но има до момента 46 мача в първенството, 11 в Шампионската лига и 8 за Купата на Германия.

"Себастиан Роде поиска да бъде освободен от договорните му отношения с нас, защото той вярва, че в Дортмунд ще играе повече. Ние уважихме молбата муи му благодарим за усилията, които вложи във времето в Байерн. Той е силен характер и това си пролича в последните две години", кометира вицепрезидентът на баварския колос. 

Роде би трябвало да запълни оставената от Илкай Гюндоган празнина. Гюндоган премина в Манчестър Сити по изричното настояване на мениджъра на тима Хосеп Гуардиола. В същото време от Борусия (Д) се похвалиха с наредналите преговори с Марк Бартра, който идва от Барселона. 

25-годишният централен защитник ще получи четиригодишен договор, който обаче първо трябва да оформи някои детайли с Барселона./БТА