Още една от младите звезди на Борусия Дортмунд може да си тръгне от състава на Юрген Клоп. Това е нападателят Марко Ройс, който не е успял да се споразумее с ръководството за новия си договор. 

Според вестник "Билд", още през май разговорите с шефовете са пропаднали. Така от следващото лято ще се задейства клауза за преждевременното прекратяване на контракта му, която е на стойност 35 млн. евро. 

Въпреки че пропусна Световното първенство заради контузия в глезена, той предизвика повече от сериозен интерес във водещите европейски клубове и нищо чудно следващото лято те да се наредят на опашка за подписа му при тези условия. 

През изминалата кампания той участва в 39 мача в Бундеслигата и Шампионската лига, в които реализира 21 гола и направи 15 асистенции. Заради великолепното му представяне, той беше смятан за сигурен участник на Мондиала в Бразилия. 

В една от последните проверки срещу Армения обаче той се контузи и не можа да участва и да триумфира с титлата. Въпреки това, съотборниците му посветиха отличието на него веднага след победата над Аржентина.