Само седмица след трансфера си от Барселона, новият нападател на Стоук Сити Боян Къркич ознаменува своя дебют за клуба с гол, но неговият тим загуби с 1:2 от Шалке 04 в контролна среща.

Първото полувреме на срещата беше доста интересно, но попадения така и не паднаха. В 40-ата минута англичаните дори получиха правото да изпълнят дузпа, но Марко Арнаутович се провали с изстрела си от бялата точка.

Головете дойдоха едва след почивката, като в 55-ата минута Къркич отбеляза истински шедьовър. Испанецът навърза двама защитници и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле, за да открие резултата в полза на „грънчарите”.

Преднината на Стоук обаче издържа едва три минути, като защитникът на Шалке Джоел Матип бе оставен непокрит при центриране от фаул и с глава отблизо опита да скъса мрежата – 1:1.

Победата за германците донесе швейцарският ветеран Тракило Барнета, който бе оставен непокрит около точката на дузпата пет минути преди края и с прецизен удар донесе успеха за „кралско сините”.