Само преди 526 дни Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд се изправиха един срещу друг в битка за трофея в Шампионската лига през 2013-а година. Довечера предстои нов сблъсък между двата тима, които този път са в доста различни позиции. Шампионът Байерн е начел във временното класиране в Бундеслигата с 21 точки след девет кръга. Отборът на Борусия пък стартира лошо в първенство и е едва на 15-а позиция със седем точки.

Баварците обаче не са побеждавали Борусия у дома в Бундеслигата от 2010-а година, а тимат от Дортмунд е единственият, побеждавал Байерн този сезон, макар да бе за Суперкупата.

Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/Getty Images

Отношенията между двата клуба се влошиха в последно време и особено, заради спекулациите около бъдещето на звездата на Борусия Марко Ройс, който е трансферна цел на Байерн Мюнхен.

Дали воденият от колоритния треньор Юрген Клоп Борусия Дортмунд ще успее да се противопостави на шампионите или Байерн ще нанесе нов удар по разклатеното самочувстие на съперника, ще стане ясно след 20.30 часа българско време в Мюнхен.