20-годишните Лерой Сане (Шалке) и Юлиан Вайгъл (Борусия Дортмунд) безспорно са две от големите млади звезди на германския футбол. Двамата вече се утвърдиха като титуляри в своите отбори, а Сане дори вече записа дебют за националния отбор.

Но какво е другото общо между двамата? Фактът, че и Сане, и Вайгъл са били отхвърлени от Байерн Мюнхен в юношеските си години.

През октомври 2013, когато потенциалът на вече 18-годишният Сане е бил видим, в Байерн са обсъждали възможността да привлекат футболиста, но в крайна сметка са решили да не го правят. 

Грешен ход, тъй като Сане продължи да играе страхотно за юношите на Шалке, а през март 2014 си спечели първи професионален договор с клуба, който само 23 дни по-късно бе удължен до 2019. През настоящия сезон Сане има 6 гола и 5 асистенции в 33 мача.

Лерой Сане

източник: Gulliver/GettyImages

Вайгъл е бил още по-близо до Байерн. През 2010 година юношата на Розенхайм преминава проби в Байерн, но не е одобрен от треньорския щаб. Така халфът преминава в градския съперник Мюнхен 1860, където стана професионалист през февруари 2014, а през лятото на 2015 бе привлечен за 2,5 милиона евро от Борусия Дортмунд. Договорът му с "жълто-черните" е до 2019.



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS