Германският шампион Байерн Мюнхен е поискал още една от звездите на големия си конкурент в Бундеслигата Борусия Дортмунд - Марко Ройс. Това призна изпълнителният директор на вестфалците Ханс-Йоахим Вацке. 

Цяло лято агентът на играча не спира да твърди, че германският национал ще замине за баварския гранд, а и от ръководството на мюнхенци не само не отричаха, а твърдяха, че ще положат колкото трябва усилия за привличането му, когато и да е това. 

Според Вацке обаче, ръководството на Борусия ще направи всичко възможно да задържи Ройс за по-дълго. Засега контрактът му е до 30 юни 2017 г. Той дойде от Борусия Мьонхенгладбах през декември 2012 г. за 17 млн. евро. 

"Много пъти казахме, че Марко няма да ходи никъде. И не става въпрос само за лятото, ами и за другите периоди. Със сигурност Ройс ще играе за нас през следващия сезон."

"Няма абсолютно никакъв шанс той да играе в друг отбор, било то Байерн или друг от Германия. Сега се опитваме да го обвържем за повече време с нас", сподели Вацке пред "Билд".