Германският участник Байер Леверкузен се спаси от малко очаквана домакинска загуба срещу Херта след пълен обрат през второто полувреме. "Аспирините" победиха с 4:2, въпреки че до 62-та минута губеха с 1:2. 

Играещият под наем от Рома млад хърватски защитник Тин Йедвай си вкара автогол в 24-та минута, но само пет след подновяването на играта поправи грешката си и възстанови равенството. 

Радостта от равенството обаче трая само десет минути. Дошлият от Борусия Дортмунд Юлиян Шийбер направи 2:1 за берлинчани, но отговорът на Байер беше светкавичен. В 62-та минута Емир Спахич изравни за 2:2. 

Пълният обрат стана факт в 74-та минута, когато Юлиян Бранд вкара за 3:2. Крайния резултат беше оформен четири минути преди края от младия халф от марокански произход Карим Белараби. 

Така Леверкузен продължава с пълен актив от два мача, докато Херта е с втори мач без победа и само с една точка. Слабите изяви продължават и за екипа на Хамбургер. Северняците паднаха тежко у дома от новака Падерборн с 0:3. 

След като едва се спаси от изпадане миналия сезон, единственият тим, който не е изпускал сезон в Бундеслигата продължава да се дъни. Eлиас Качунга откри резултата за Падерборн в 29-та минута, а след почивката стана страшно за домакините. Марио Вранчич в 69-та и Мориц Стопелкамп в 87-та оформиха крайния резултат в полза на новаците. 

Това беше първа победа за Падерборн този сезон и тимът вече има четири точки. Хамбургер пък продължава да е на дъното и да е без победа от началото на кампанията, само с една точка в актива си. Ето и останалите резултати от Бундеслигата днес:

Байер Леверкузен - Херта 4:2

Хамбургер - Падерборн 0:3

Щутгарт - Кьолн 0:2

Волфсбург - Айнтрахт 2:2

Вердер - Хофенхайм 1:1